Sikeresen megvalósult a „Nemzetközi piaci jelenlét és kapcsolatok bővítése a Dorsum Zrt.-nél” című projekt

Ginop Dorsum

Kedvezményezett neve: DORSUM Zrt.

Projekt címe: A nemzetközi piaci jelenlét és kapcsolatok bővítése a Dorsum Zrt.-nél

Szerződött támogatás összege: 23 709 113 Ft

Támogatás mértéke: 40%

Projekt befejezési dátuma: 2019.03.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00025

Projekt tartalmának bemutatása:

A Dorsum Zrt. a GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00025, A nemzetközi piaci jelenlét és kapcsolatok bővítése a Dorsum Zrt.-nél projektjét sikeresen megvalósította 2019. áprilisáig bezárólag. Az elnyert, 23 709 113 Ft-os támogatást a pályázatban leírtak szerint külpiaci tevékenységének támogatására használta fel.

A Dorsum Zrt. a külpiaci stratégiáját meghatározandó egy külföldi piacra lépési piackutatást is megrendelt, majd az abban foglaltak szerint kezdte meg tevékenységét. A piackutatásban kiderült, hogy a szakvásárokon való részvétel elengedhetetlen egy vállalat nemzetközi, regionális jelenlétének növeléséhez. Fontos a részvétel a nemzetközi és helyi szakmai fórumokon, ahol a potenciális ügyfelek jelen vannak. Ezeknek az események elsősorban az a célja, hogy márkát építsen a vállalat, valamint hogy a termékeket bemutassák közvetlen közelből a potenciális vásárlóknak.

Továbbá saját tapasztalataink szerint is iparágunkban a leghatékonyabb sales-értékesítési eszköz a személyes találkozás, amit a konferenciákon, kiállításokon való részvétel jelenthet a Dorsum számára. Így az üzenet minden célpiaci perszónának egyazon csatornán juttatható el. A külpiacra lépéshez tehát a legfontosabb eszköz az eseményeken, konferenciákon való részvétel. Ennek megvalósításához nagyban hozzájárult a GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00025 támogatás.

A pályázatban foglaltak megvalósítása alatt 13 nemzetközi konferencián vettünk részt, mely tevékenység alatt sikerült elérnünk, hogy a Dorsum a kelet-közép-európai piacon is jól ismert névvé, elfogadott minőséget szállító céggé váljon. Olyan nagy bankokat sikerült elérnünk, akik több országot átívelő banki hálózattal és leányvállalattal is rendelkeznek. Ezzel a stratégiával a bankok leányvállalatian keresztül ismerhettük meg a különböző országok eltérő igényeit. De a vagyonkezelési szoftverek piacán az értékesítési ciklus meglehetősen hosszú, két-három évet is felölelhet. Az új kapcsolatok felkutatásán kívül a már kialakított kapcsolati hálózatunkat és kapcsolatainkat is tudtuk erősíteni.

A konferenciák, amiken részt vettünk szakmailag is sokat adtak a Dorsum kiküldött képviselőinek, sokat tudhattunk meg a pénzügyi területeken, azon belül is a bankoknál lezajló digitális átalakulással, az aktuális trendekről és kilátásokról.

A megvalósult beruházás helyszíne a Dorsum Zrt. miskolci fióktelepe.

A fejlesztésről bővebb információt a www.dorsum.eu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat: Dorsum Zrt.

Cím: 1012 Budapest, Logodi utca 5-7.

Telefon/fax.: +36 1 487-3030

E-mail: info@dorsum.eu