Dorsum sikeresen implementálta a Clavis C4 rendszert a Takarék Csoport integrált környezetében

Dorsum Takarek implementació

A Dorsum Zrt. 2019. év elején sikeresen befejezte a kiépítését a Takarék Csoport új, integrált értékpapír számlavezető rendszerének. A Takarék Kereskedelmi Bank (egykori FHB) Takarék Csoportba történt integrációja után szükségessé vált a meglévő rendszerek egységesítése is. Mivel a Dorsum Zrt. mindkét félnek már szállított Clavis, értékpapírkezelő rendszert így a Takarékbank Zrt. vezetősége úgy döntött, hogy az egységes rendszer kialakítására is a Dorsum Zrt-t bízza meg. A Takarék Kereskedelmi Bankkal mintegy 10 éves, míg a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-vel (MTB), illetve annak jogelődjeivel mintegy 20 éves együttműködés áll a vállalatok mögött.

A projekt során három meglévő, korábbi rendszert kellett egységesíteni, mellyel a csoport minden tagja számára egységesen használható integrált C4-es Clavis rendszer jött létre 2019 elejére. Az új integrált rendszer a csoport teljes befektetési szolgáltatási tevékenységét kiszolgálja, az erre dedikált mintegy 750 takarékszövetkezeti fiókban és az elektronikus csatornákon keresztül. A rendszerben mintegy 3000 ügyintéző, több mint 120 000 a csoportnál befektetési szolgáltatást igénybe vevő ügyfél ügyeit intézheti. A rengeteg átalakítás közül kiemelendő, hogy a rendszerben teljesen megújultak a külső interface-ek, a Treasury által használt OMS alkalmazás, új határidős modul került implementálásra, valamint egységesítésre kerültek a rendszerben használt tranzakciós folyamatok.
A projektben elért eredmény értékét különösen az teszi naggyá, hogy a Takarék csoportban elsőként a befektetési szolgáltatások tekintetében jött létre egy olyan integrált rendszer, ahol minden ügyfél egyetlen rendszeren keresztül, egységesen kerül kiszolgálásra.

Farkas Róbert a Takarékbank ügyvezető igazgatója szerint „A projekt eredményeként a Takarékbank rendelkezik ma Magyarország legjobb értékpapír számlavezető rendszerével.”

 

Nádoryné Viga Ilona, a Dorsum HU Business Igazgatója szerint „A projekt kihívásokkal teli volt, de a végeredmény magáért beszél, nagyon örülünk, hogy egy ilyen egyedülálló, komplex rendszert hozhattunk létre a csoportnak.”

 

A sajtóközlemény letölthető innen.

Magyar Takarékszövetkezeti Bank:

Az MTB Zrt. mint központi bank az irányító és holdingközpont szerepet tartja meg a Takarék Csoporton belül. Az MTB Zrt-nél összpontosul az irányítási funkciókon túl minden olyan központi banki tevékenység, ami az integrációs törvény szerint a központi bank feladata. Itt koncentrálódnak a leánycégek, a befektetések, legyen az lízing, faktoring, alapkezelés, követeléskezelés vagy ingatlankezelés. Ezek tulajdonosi joggyakorlása az MTB Zrt.-nél marad. Ezenkívül az MTB Zrt. három kiemelt ún. központi banki tevékenységet lát el: egyrészt a csoporton belül klíringházként funkcionál, tehát a takarékok GIRO-forgalma az MTB Zrt.-n keresztül zajlik. Másrészt az MTB látja el a bankkártya forgalmazási feladatokat. Harmadrészt pedig a befektetésszolgáltatási tevékenység is nála marad. Két utóbbi szolgáltatási körben a takarékszövetkezetek jelenleg is az MTB Zrt. ügynökei.

Dorsum:

A Dorsum egy többszörös díjnyertes, innovatív befektetési szoftver szolgáltató. Az 1996-os alapítása óta vezető szoftvergyártó céggé vált a közép-kelet-európai régióban. Befektetési szoftvercsaládjuk sokoldalú megoldást kínál a tőke- és vagyonkezelő piacok szereplői számára. Ügyfeleiket egyedülálló együttműködéssel támogatják a funkcionalitás, az idő és a költségvetés kialakítás tekintetében.

Az újságírók az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
Dorsum Zrt.
Email: info@dorsum.eu
Telephone: +36 1 4873030
H-1012 Budapest, Logodi str. 5-7.
www.dorsum.eu

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

chart
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
head with gear
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
light bulb
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
shaking hands
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Just simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.