Megkezdődött a “Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében” című projekt

VKE dorsum

A 2018-1.3.1-VKE konstrukció keretében megkezdődött a DORSUM Zrt. – Net Média zrt. – Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésével a „Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében” című 2018-1.3.1-VKE-2018-00007 azonosító számú projektje.

A befektetési piacon lezajló gyors technológiai és felhasználói szokásokat érintő változások sok probléma forrását is jelentik. Korábban egy pénzügyi szolgáltató képes volt kiszolgálni az ügyfelei bármilyen igényeit, ma viszont ez már nehézkes a speciális ETF-ek (Exchange Traded Fund, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alap) és a kriptovaluták elterjedése miatt. Ezért, és az alacsony jegybanki kamatkörnyezet miatt a magyar és a nemzetközi piacon is rengeteg (fél)pilótajáték-szerű pénzügyi termék létezik, melyek megbízhatóságáról nincs korrekt információ. Ezért célunk egy széles körben elérhető, komplex automatizált szolgáltatás kifejlesztése, mely által a jelenleginél ellenőrizhetőbbé, átláthatóbbá, valamint közérthetőbbé válnak a hazai és nemzetközi pénzügyi termékek és szolgáltatások.

Ehhez egyrészt meg kell oldanunk a jelenlegi és jövőbeli pénzügyi és befektetési termékek és szolgáltatók standardizált módon történő hitelesített minősítését illetve kategorizálását kockázati szintjük és megbízhatóságuk szerint. Ehhez mesterséges intelligenciát is használunk a nagy adathalmazban lévő rejtett összefüggések feltárására. Másrészt automatizált ügyfélkategorizálási módszeren alapuló, személyre szabott befektetés-ajánlási megoldást is kifejlesztünk, mely a felhasználó személyes státuszán túl a pénzügyi termékek kockázati szintjét is figyelembe veszi, valamint azt is, hogy milyen szolgáltatásoktól és információ tartalomtól válik számára vonzóvá és élményszerűvé a befektetés (a minél alacsonyabb kockázati, és minél magasabb megtérülési rátán túl). Ezáltal a jelenleginél jóval szélesebb körben, és érthetőbb módon válnak elérhetővé azok a naprakész információk, melyekhez eddig csak a jelentős vagyonnal rendelkező prémium ügyfelek jutottak hozzá.

A projekt címe: Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében

A projekt azonosító száma: 2018-1.3.1-VKE-2018-00007

Támogatás összege:  706 180 700 Ft

Támogatás intenzitása: 62,89%

Megvalósítás tervezett időpontja: 2018.11.05 – 2020.11.04.

Töltse le sajtóközleményünket.

Kapcsolat: Dorsum Zrt.

Cím: 1012 Budapest, Logodi utca 5-7.

Telefon/fax.: +36 1 487-3030

E-mail: info@dorsum.eu