Megkezdődött a “Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében” című projekt

VKE dorsum

A 2018-1.3.1-VKE konstrukció keretében megkezdődött a DORSUM Zrt. – Net Média zrt. – Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésével a „Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében” című 2018-1.3.1-VKE-2018-00007 azonosító számú projektje. 

A befektetési piacon lezajló gyors technológiai és felhasználói szokásokat érintő változások sok probléma forrását is jelentik. Korábban egy pénzügyi szolgáltató képes volt kiszolgálni az ügyfelei bármilyen igényeit, ma viszont ez már nehézkes a speciális ETF-ek (Exchange Traded Fund, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alap) és a kriptovaluták elterjedése miatt. Ezért, és az alacsony jegybanki kamatkörnyezet miatt a magyar és a nemzetközi piacon is rengeteg (fél)pilótajáték-szerű pénzügyi termék létezik, melyek megbízhatóságáról nincs korrekt információ. Ezért célunk egy széles körben elérhető, komplex automatizált szolgáltatás kifejlesztése, mely által a jelenleginél ellenőrizhetőbbé, átláthatóbbá, valamint közérthetőbbé válnak a hazai és nemzetközi pénzügyi termékek és szolgáltatások.

Ehhez egyrészt meg kell oldanunk a jelenlegi és jövőbeli pénzügyi és befektetési termékek és szolgáltatók standardizált módon történő hitelesített minősítését illetve kategorizálását kockázati szintjük és megbízhatóságuk szerint. Ehhez mesterséges intelligenciát is használunk a nagy adathalmazban lévő rejtett összefüggések feltárására. Másrészt automatizált ügyfélkategorizálási módszeren alapuló, személyre szabott befektetés-ajánlási megoldást is kifejlesztünk, mely a felhasználó személyes státuszán túl a pénzügyi termékek kockázati szintjét is figyelembe veszi, valamint azt is, hogy milyen szolgáltatásoktól és információ tartalomtól válik számára vonzóvá és élményszerűvé a befektetés (a minél alacsonyabb kockázati, és minél magasabb megtérülési rátán túl). Ezáltal a jelenleginél jóval szélesebb körben, és érthetőbb módon válnak elérhetővé azok a naprakész információk, melyekhez eddig csak a jelentős vagyonnal rendelkező prémium ügyfelek jutottak hozzá.

A projekt címe: Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében

A projekt azonosító száma: 2018-1.3.1-VKE-2018-00007

Támogatás összege:  706 180 700 Ft

Támogatás intenzitása: 62,89%

Megvalósítás tervezett időpontja: 2018.11.05 – 2020.11.04.

 

Töltse le sajtóközleményünket.

Kapcsolat: Dorsum Zrt.

Cím: 1012 Budapest, Logodi utca 5-7.

Telefon/fax.: +36 1 487-3030

E-mail: info@dorsum.eu

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

chart
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
head with gear
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
light bulb
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
shaking hands
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Just simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.