IVSZ Gyurós Tibor díj – Az év menedzsere – Csorba Gyula

év menedzsere csorba gyula dorsum

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonkettedik alkalommal történt meg a díjak átadása, amelyre ünnepélyes keretek között, a MENTA konferencián került sor Siófokon.

A Dorsum Zrt. Stratégiai igazgató és vezérigazgató-helyettese, Csorba Gyula abban a megtiszteltetésben részesült, hogy idén ő kapta meg az Év menedzsere díjat.

Csorba Gyula az elmúlt 20 év során több szerepben is részt vett a Dorsum Zrt. Növekedésében, nélküle nem tarthatna ma ott a Dorsum ahol. Gyula ars poétikája szerint:

„Az informatikában dolgozó szakemberek „rocksztárok”. Kreatívak, szeretik, ha szabadjára van engedve a fantáziájuk, alkotni akarnak, a szakmai igényességre törekednek, sokszor a határidők kárára. Az IT azonban a világgazdaság és a mindennapi élet integráns részévé vált, ahol hatékonynak is kell lenni, és időre kell szállítani. A folyamatokban azonban nem a nyersanyagok és a gépek, hanem az emberek tudása és munkája jelenti az igazán fontos összetevőt az értékteremtéshez.

A jó informatikai vezető olyan struktúrákat és folyamatokat hoz létre, amelyek biztosítják a kreatív emberek alkotói szabadságát, de olyan keretek között, amelyek elérhetővé teszik a kitűzött célok hatékony teljesítését. Nem a tökéletesség a cél, hanem olyan innovatív informatikai megoldások létrehozása, amelyek a gyakorlatban is használhatóak. Ehhez strukturált gondolkodásra van szükség, valamint meg kell érezni az emberek erősségeit. Olyan praktikus, kézzelfogható, átlátható folyamatok kialakítására kell törekedni, amelyben az alkotó ember marad a középpontban. Az informatikai világtrendek folyamatosan változnak, amelyek hatására újra és újra testre kell szabni saját működésünket is. Felsővezetőként ezért nemcsak rugalmasnak kell lenni, nyitottnak a változásokra, de fontos az is, hogy a középvezetői rétegben szintén olyan embereket képezzünk és építsünk be a szervezetbe, akik támogatni tudnak a folyamatos változásokban, és képesek a management stratégiai döntéseit a saját területeiken érvényre juttatni. Egy mondatban összefoglalva: a jó informatikai vezető sikerének titka a strukturált gondolkodás és az emberközpontú vezetés.”

For the English version click here.