Hirdetmény a Dorsum Zrt. részvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakításáról

dorsum hirdetmeny

Közlemény

A DORSUM Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1012 Budapest, Logodi utca 5-7. 3. em. 18., Cg. 01-10-044594, a továbbiakban „Társaság”) 2018. november 12. napján tartott közgyűlése a 3/2018. (XI. 12.) sz. KGY határozattal – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban „Ptk.”), a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (továbbiakban: a „Tpt.”), valamint a Társaság alapszabályának vonatkozó rendelkezései alapján elhatározta a Társaság alaptőkéjét (mindösszesen 25.200.000,-Ft, azaz huszonötmillió-kettőszázezer forint) megtestesítő valamennyi részvény, vagyis 2.520 db, azaz kettőezer-ötszázhúsz darab, egyenként 10.000,-Ft, azaz tízezer forint névértékű, A sorozatú, névre szóló, nyomdai úton előállított törzsrészvény dematerializált részvénnyé történő átalakítását. A meglévő részvények átalakítása mellett kibocsátásra kerül még a) 1 db, azaz egy darab, 1.000,-Ft, azaz egyezer forint névértékű, A sorozatú, névre szóló dematerializált osztalékelsőbbségi részvény, és b) 1 db, azaz egy darab, 1.000,-Ft, azaz egyezer forint névértékű, B sorozatú, névre szóló dematerializált osztalékelsőbbségi részvény.

Felhívás a nyomdai úton előállított részvények benyújtására:

A Társaság jelen hirdetménnyel felhívja a részvényeseket, hogy a nyomdai úton előállított részvényeket – dematerializált részvénnyé való átalakítás céljából – az alábbiakban meghatározott időtartamon belül nyújtsák be az alábbi helyen és megjelölt időszakban.

A részvényes a benyújtással egy időben köteles megjelölni azt a befektetési vállalkozást, hitelintézetet, amellyel értékpapírszámla szerződést kötött. Ennek hiányában úgy kell tekinteni, mint aki a benyújtást elmulasztotta.

A nyomdai úton előállított részvények benyújtására nyitva álló időszak: az átalakítás megkezdésének időpontja a jelen hirdetmény Cégközlönyben való megjelenésének napja, időtartama 60 (hatvan) nap. A részvények a benyújtásukra nyitva álló időszak alatt munkanapokon 9:00 és 16:00 óra között nyújthatók be. A részvények benyújtására nyitva álló időszak ugyanakkor a Tpt. 10. § (2) bekezdésében foglaltakra tekintettel hamarabb is lezárható.

A részvények benyújtásának helye: a Társaság székhelye (1012 Budapest, Logodi utca 5-7. 3. em. 18.).

A részvényátalakítás időpontja a nyomdai úton előállított részvény benyújtására megjelölt határidő utolsó napját követő munkanap. Amennyiben azonban a részvények benyújtására nyitva álló határidő lejárta előtt a részvényesek által adott felhatalmazás alapján a Társaság igazgatósága megállapítja, hogy valamennyi nyomdai úton előállított részvény érvényesen benyújtásra került, úgy a részvények benyújtására nyitva álló időszak korábban is lezárható és az átalakítás időpontja ilyen esetben a valamennyi nyomdai úton előállított részvény érvényes benyújtásának igazgatósági megállapítását követő munkanap. A Társaság az átalakítás napján köteles kiállítani a Tpt. 7. § (2) bekezdésében meghatározott okiratot.

A részvényátalakítás, a be nem nyújtott részvények, az értékesítés:

A részvények átalakítása a részvényekhez fűződő jogokat nem érinti. Ennek megfelelően a részvények átalakítása során minden érvényesen benyújtott, névre szóló, nyomdai úton előállított, 10.000,-Ft, azaz tízezer forint névértékű törzsrészvény után 1 db, azaz egy darab, 10.000,-Ft, azaz tízezer forint névértékű, névre szóló dematerializált törzsrészvényt kerül jóváírásra a részvényes által megjelölt értékpapírszámlán.

Az átalakítás napjával a Társaság az átalakítással részvényeket sorszám szerint érvénytelenné nyilvánítja és dematerializált részvénnyé alakítja. Az átalakításra érvényesen be nem nyújtott részvények sorszámát a Társaság nyilvántartásba veszi. A Társaság az érvényesen be nem nyújtott részvények helyébe lépő dematerializált részvényeket – az átalakítástól számított 6 (hat) hónapon belül – befektetési vállalkozás, hitelintézet közreműködésével értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a társaság az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét leszállítja.

Az érvénytelenné nyilvánított részvény forgalom tárgya nem lehet, azonban annak bemutatásával tulajdonosa követelheti részére a dematerializált részvény kiadását, vagy ha az értékesítés megtörtént, az értékesített dematerializált részvény ellenértékét vagy a lejártakor esedékes összeget. Az értékesített részvény ellenértékét, illetve a lejártakor esedékes összeget a részvényes jelentkezéséig a társaság hitelintézetnél nyitott letéti számlán tartja. A benyújtási határidőt elmulasztó részvényes az igények érvényesítéséig felmerült költségeket köteles megfizetni. A részvény kiadása iránti követelés helyébe lépő pénzkövetelés elévülésére az értékpapírban megtestesített vagyoni igény elévülésére irányadó szabályok érvényesek.

Egyéb információ

A részvények átalakításával (benyújtásával) kapcsolatosan a Társaság székhelyén munkaidőben, valamint a legal@dorsum.eu e-mail címen kérhető további tájékoztatás.