A Dorsum Koronavírus (COVID-19) tájékoztatója

coronavirus_dorsum 3

Ezúton értesítjük önöket a Dorsum Zrt. járványhelyzettel kapcsolatban meghozott intézkedéseiről és a kapcsolódó aktuális tudnivalókról. A Dorsum Zrt. minden lehetséges eszközzel igyekszik csökkenteni a koronavírus ügyfeleire és munkavállalóira, valamint azok családjaira és közeli környezetére gyakorolt hatását, megerősíteni az egészségügyi biztonságot és a magas színvonalú szolgáltatásokon alapuló üzletfolytonosságot.

Változások a Dorsum üzletmenetében:

Összhangban a kormány által bejelentett döntésekkel a Dorsum Zrt. saját intézkedéseket vezet be. Az üzletmenet változásai a következő főbb intézkedéseket foglalják magukba:

  • Személyes ügyféltalálkozók, megbeszélések szüneteltetése, bel- és külföldi utazások elhalasztása.
  • Helyettesítési rend kialakítása szakértői, cégfelelősi és menedzsment szinten.
  • Sikeres otthoni munkavégzés (home office) teszt nap a magyarországi és a külföldi irodák bevonásával: teljes működési és üzletfolytonossági teszt, technikai infrastruktúra terheléses tesztje.
  • Szerződés szerinti fejlesztési, maintenance és support szolgáltatások nyújtása változatlan minőségben: az eddigi 80%-os „távoli elérés (remote)” szolgáltatási arány tapasztalataira alapozva felkészülés a 100%-os távszolgáltatásra.
  • Technikai infrastruktúra terheléses tesztjének megfelelőségén túli hálózati bővítés: sávszélesség megötszörözése.
  • Futó és új projektek menetét támogató részletes „távoli elérés (remote)” projektmódszertan kidolgozása.

Társaságunk ennek megfelelően áll át otthoni munkavégzésre (távmunka). A távmunka bevezetése két lépcsőben valósul meg:

  1. 2020. március 16-tól 2020. március 20-ig a vállalat legtöbb munkavállalója már távmunka formájában, változatlanul látja el napi teendőit. A megváltozott működési rend nincs hatással a cég megszokott üzletmenetére és az ügyfél-kapcsolattartásra. A cégvezetés elvégzi a teljes céges távmunka átálláshoz szükséges operatív és technológiai feladatokat, valamint kiadja az ehhez kapcsolódó belső szabályzatokat.
  2. 2020. március 23-tól a Dorsum Zrt. minden munkavállalója otthoni munkavégzés formájában látja el feladatait. A szükséges találkozók, egyeztetések digitális formában valósulnak meg. Társaságunk rendelkezik azzal a szükséges infrastruktúrával, amely – akár egy időben történő – nagyobb létszámú digitális találkozók lebonyolítását is lehetővé teszi. Ez biztosítja, hogy a folyamatban lévő üzleti ügyek és projektek számosságuktól és komplexitásuktól függetlenül zökkenőmentesen haladhassanak tovább.

A digitális ügyféltalálkozókra, megbeszélésekre a Dorsum elsősorban a WebExet és a Skype Meetings App (web)-et javasolja. Ezek a felhő alapú kollaborációs megoldások kép- és hangátvitelen felül tartalommegosztásra is képesek, ami támogatja a több felhasználó egyidejű kezelését és nagyobb létszámú megbeszélések megtartását. Ezek használatához készített útmutatók a csatolt dokumentumokban láthatók. Természetesen a Dorsum a fentieken kívül más digitális kapcsolattartásra alkalmas megoldásra is nyitott.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a járvánnyal kapcsolatos változásokat és frissített tájékoztatót ad ki, amennyiben az szükséges. Kérjük, olvassa elektronikus leveleinket és rendszeresen ellenőrizze weboldalunkat, közösségi média megjelenéseinket!

Elérhetőségeink:

A Dorsum központi telefonszáma a megszokott irodai időben (8:00-17:00) továbbra is elérhető marad.

Telefonszámunk: +36 1 487 3030

Email: info@dorsum.eu

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük keresse kapcsolattartóját.

Budapest, 2020. március 17.

 

A tájékoztató letölthető innen.

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

20 years of experience ikon
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
Experienced project team ikon
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
Continuous product innovation ikon
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
Long term support ikon
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.