A Dorsum Koronavírus (COVID-19) tájékoztatója

coronavirus_dorsum 3

Ezúton értesítjük önöket a Dorsum Zrt. járványhelyzettel kapcsolatban meghozott intézkedéseiről és a kapcsolódó aktuális tudnivalókról. A Dorsum Zrt. minden lehetséges eszközzel igyekszik csökkenteni a koronavírus ügyfeleire és munkavállalóira, valamint azok családjaira és közeli környezetére gyakorolt hatását, megerősíteni az egészségügyi biztonságot és a magas színvonalú szolgáltatásokon alapuló üzletfolytonosságot.

Változások a Dorsum üzletmenetében:

Összhangban a kormány által bejelentett döntésekkel a Dorsum Zrt. saját intézkedéseket vezet be. Az üzletmenet változásai a következő főbb intézkedéseket foglalják magukba:

• Személyes ügyféltalálkozók, megbeszélések szüneteltetése, bel- és külföldi utazások elhalasztása.
  • Helyettesítési rend kialakítása szakértői, cégfelelősi és menedzsment szinten.
  • Sikeres otthoni munkavégzés (home office) teszt nap a magyarországi és a külföldi irodák bevonásával: teljes működési és üzletfolytonossági teszt, technikai infrastruktúra terheléses tesztje.
  • Szerződés szerinti fejlesztési, maintenance és support szolgáltatások nyújtása változatlan minőségben: az eddigi 80%-os „távoli elérés (remote)” szolgáltatási arány tapasztalataira alapozva felkészülés a 100%-os távszolgáltatásra.
  • Technikai infrastruktúra terheléses tesztjének megfelelőségén túli hálózati bővítés: sávszélesség megötszörözése.
  • Futó és új projektek menetét támogató részletes „távoli elérés (remote)” projektmódszertan kidolgozása.

Társaságunk ennek megfelelően áll át otthoni munkavégzésre (távmunka). A távmunka bevezetése két lépcsőben valósul meg:

1. 2020. március 16-tól 2020. március 20-ig a vállalat legtöbb munkavállalója már távmunka formájában, változatlanul látja el napi teendőit. A megváltozott működési rend nincs hatással a cég megszokott üzletmenetére és az ügyfél-kapcsolattartásra. A cégvezetés elvégzi a teljes céges távmunka átálláshoz szükséges operatív és technológiai feladatokat, valamint kiadja az ehhez kapcsolódó belső szabályzatokat.
  2. 2020. március 23-tól a Dorsum Zrt. minden munkavállalója otthoni munkavégzés formájában látja el feladatait. A szükséges találkozók, egyeztetések digitális formában valósulnak meg. Társaságunk rendelkezik azzal a szükséges infrastruktúrával, amely – akár egy időben történő – nagyobb létszámú digitális találkozók lebonyolítását is lehetővé teszi. Ez biztosítja, hogy a folyamatban lévő üzleti ügyek és projektek számosságuktól és komplexitásuktól függetlenül zökkenőmentesen haladhassanak tovább.

A digitális ügyféltalálkozókra, megbeszélésekre a Dorsum elsősorban a WebExet és a Skype Meetings App (web)-et javasolja. Ezek a felhő alapú kollaborációs megoldások kép- és hangátvitelen felül tartalommegosztásra is képesek, ami támogatja a több felhasználó egyidejű kezelését és nagyobb létszámú megbeszélések megtartását. Ezek használatához készített útmutatók a csatolt dokumentumokban láthatók. Természetesen a Dorsum a fentieken kívül más digitális kapcsolattartásra alkalmas megoldásra is nyitott.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a járvánnyal kapcsolatos változásokat és frissített tájékoztatót ad ki, amennyiben az szükséges. Kérjük, olvassa elektronikus leveleinket és rendszeresen ellenőrizze weboldalunkat, közösségi média megjelenéseinket!

Elérhetőségeink:

A Dorsum központi telefonszáma a megszokott irodai időben (8:00-17:00) továbbra is elérhető marad.

Telefonszámunk: +36 1 487 3030

Email: info@dorsum.eu

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük keresse kapcsolattartóját.

Budapest, 2020. március 17.

A tájékoztató letölthető innen.