A Dorsum is adott át díjat az IThon.info Országos IT Megmérettetésen

ithon dorsum

Idén immár harmadik alkalommal került megrendezésre az IThon.info Országos IT Megmérettetése, mely ez alkalommal a Gépezők viadala nevet kapta. Az online versenyen több mint kétezren vettek részt 22 szektorban, melyre a feladatokat 22 szakmai támogató írta ki.  A verseny szeptember 26-án indult és hét héten keresztül tartott, míg végül november 29-én sor került a legjobbak díjazására.  A Dorsum a Frontend fejlesztés (JavaScript és React) kategóriát felügyelte, melyen közel kétszáz versenyző indult a nyereményért, amely egy okosóra volt. Ezúton is szeretnénk minden résztvevőnek gratulálni, az első három helyezettet pedig név szerint is kiemelni: Fodor Mátyás, Szirmai Attila és Oláh Zsolt.

ithon dorsum

A 2. és 3. helyezettek díjazása

A kategóriánk győztesével, Fodor Mátyással beszélgettünk a díj átadásakor:

  • Miért indultál a Megmérettetésen, mi adta a motivációt? Ez volt az első alkalom vagy már korábban is jelentkeztél?

Idén hallottam róla először, egy hirdetésen a Facebookon. Már korábban is követtem az Ithon oldalát, de a versenyről eddig még nem hallottam. Láttam, hogy van több kategória, megnéztem, hogy van-e számomra releváns és négyben el is indultam. Nem voltam benne biztos, hogy végig fogom-e csinálni, tekintve, hogy hét héten át zajlott a verseny. De aztán kiderült, hogy minden fordulóban 10 perc áll rendelkezésre a feladatok megoldására. Ez számomra nagyon pozitív volt és kíváncsi voltam, hogy egy ilyen versenyen mit tudok elérni. Eddig csak hackaton versenyeken indultam, ilyen jellegű tesztes és lexikális tudást mérő megmérettetésen még nem vettem részt.

  • Több kategóriában indultál, milyen helyezés(eke)t értél el?

Igen, ahogy mondtam négy kategóriában indultam. A Webfejlesztés modern eszközökkel kategóriában 3. helyezett lettem, ezen kívül pedig indultam még Python és Test automatizálás kategóriákban is.

  • Mi a véleményed a Dorsum által írt feladatokról?

Nagyon sok mindennek utána kellett néznem, ami hasznos volt a számomra, mivel a saját tudásomat is sikerült ezzel elmélyíteni. De ennek ellenére nagyon megválaszolhatók voltak a kérdések, szóval biztos voltam elég sok válaszomban. Összességében elegendő volt a megadott idő a válaszadásra.

  • Mik a tapasztalataid a Megmérettetéssel kapcsolatban?

Bőven előkerültek olyan dolgok, amik a hétköznapi munka alatt nem igazán, vagy legalábbis nem feltétlenül néznék utána. Régebben dolgoztam Reacttal, de most már nem, viszont a verseny alatt így sikerült a tudásomat felfrissíteni.

  • Mióta foglalkozol a kategóriához tartozó programnyelvvel? 

Nem rég óta foglalkozom Reacttal, én sokáig AngularJS-ben fejlesztettem. Az átmenetet egy mellékmunkával kezdtem el körülbelül három évvel ezelőtt. Most a startupunknál, ahol dolgozom én hoztam meg azt a döntést, hogy Reactban fejlesszünk. De bennem mindig volt egy olyan gondolat, hogy én alapvetően Angular fejlesztő vagyok és Reactban kezdő vagyok, de ez a versenyen egy jó megerősítés volt arról, hogy igenis jó vagyok benne.

  • Milyennek látod a React jövőjét? 

Én alapvetően webes projectben Reacttal kezdenék, ahogy tettük is ezt nem olyan rég a startupunkban. Látjuk a térhódítását a Native platformon, illetve már olyat is láttam, hogy konzol interface-t lehet építeni Reactból. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy elkezd egy ilyen sztenderd irányba menni. Szerintem ez egy abszolút jó dolog. Esetleg, ha a jövőben a web komponensek is át tudnának venni a dinamikus attribútumokból, akkor az szerintem nagyon jó lenne, mert úgy látszik, hogy ez a komponens alapú gondolkodás eléggé bevált.

  • Mennyire ismerted meg a Dorsum gondolkodását a kérdéseken keresztül?

Azok a benyomásaim voltak ezzel kapcsolatban, hogy szerintem a Dorsum fektetett abba is energiát, hogy végig gondolja, hogy az alatt a 10 perc alatt mi az, ami megválaszolható. Ami számomra arra utal, hogy amikor klienseknek fejlesztetek szoftvert, akkor szem előtt tartjátok azt, hogy abban az adott szituációban vagy esetben az ügyfél hogyan gondolkodik.

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

20 years of experience ikon
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
Experienced project team ikon
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
Continuous product innovation ikon
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
Long term support ikon
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.