Ismerjük a vagyonkezelési szektor kihívásait
Csökkenő marginok
decreasing

A kezelt vagyonhoz képest folyamatosan csökkenő iparági margin rávilágít, hogy a jelenlegi üzleti modellek átalakításra szorulnak. 

Új kiszolgálási és üzleti modelleket építünk, és támogatjuk a vagyonkezelési szektor szereplőit a transzformációs törekvéseikben, hogy a jövőben is sikeresen szolgálhassák ügyfeleiket. 

Átalakuló ügyfél igények
changing

Az új generációk digitális elvárásaihoz való alkalmazkodás jelentős kihívást jelent a vagyonkezelési és megtakarítási szektor számára. 

Nemzetközi best-practice megoldásokra építve segítünk abban, hogy a megtakarítási lehetőségek vonzóvá és érthetővé váljanak az új generációs befektetők számára is. 

Növekvő verseny
growing

Az elmúlt években több mint 600 új fintech cég jelent meg a piacon, közülük sokan fókuszálnak a befektetési és megtakarítási piacra. 

Hisszük, hogy a hosszútávú siker kulcsa az ügyfelek bizalmának fenntartása, a szolgáltatások és folyamatok digitalizálása és ezáltal end-to-end ügyfélélmény megteremtése.  

Sikertörténetek

Együttműködünk a CEE régió meghatározó nagybankjaival, privátbanki szolgáltatóival, alapkezelőivel és független befektetési szereplőivelígy naprakész és piac vezérelt rálátásunk van a szektor helyzetére. 

Miben több a Dorsum?
achievement
25 év a vagyonkezelési szektorban

Évtizedes szakmai tapasztalatunk kizárólag a befektetési, privátbanki és vagyonkezelési ágazatra terjed ki. kuszáltságunknak köszönhetően viszont sokkal mélyebb és gyakorlatibb tudással rendelkezünk ezekben a szegmensekben, mint a hagyományos tanácsadó cégek. 1996 óta széles körű iparági ismereteket halmoztunk fel, melyekre építve informatikai megoldásaink az alapvető IT infrastruktúra fejlesztésektől kezdve a legújabb fintech trendekig kiterjednek. Naprakész iparági ismereteink a 80 különböző pénzügyi partnerünkkel folytatott napi munkán alapulnak. 

solutions
Megoldások implementációs projektekkel

Szoftvermegoldásainkat számos partnerünk használja a befektetési szolgáltatások, privátbanki ügyfélkiszolgálás és a vagyonkezelés területén. Erre a tudásra építve tanácsadóként is olyan megoldásokat szállítunk, melyek az ügyfél valós problémáira fókuszálnak és valóban megvalósíthatóak. 

team
Csapat évtizedes banki és innovációs tapasztalattal

Diverz csapatunk évtizedes banki és vagyonkezelési háttérrel rendelkező szakemberekből épül fel. Emellett a befektetési és vagyonkezelési piacra szakosodott technológiai és digitális ügyfélélmény specialisták, designerek és jogi szakemberek is segítik munkánkat. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy a kihívások felmérésekor valós képet alkossunk, és a szervezet valódi problémáihoz illeszkedő megvalósítható megoldást nyújtsunk. 

MEGOLDÁSAINK
Gyakorlati példák, amikben támogatni tudjuk partnereinket
Üzleti témák
Digitalizálás a prémium és privátbanki ügyfélkiszolgálásban
Digitalizálás a prémium és privátbanki ügyfélkiszolgálásban
Előnyök:
Jelentősen több idő az adminisztráció helyett az ügyfélkapcsolatokra. Valós idejű információ és KPI rendszer minden szinten. Magasabb ügyfélélmény és szabályozói megfelelés.
Befektetési folyamatok az új generáció igényeihez igazítva
Befektetési folyamatok az új generáció igényeihez igazítva
Előnyök:
Segít megérteni az új megtakarítók gondolkozását. Jelentősen hozzájárul az ügyfélszerzéshez és a kezelt vagyon növeléséhez. Motiváló, jól kommunikálható quick-win projektek azonosíthatóak.
generation y
Ügyfélakvizíció és ügyfélmegtartás javítása
Ügyfélakvizíció és ügyfélmegtartás javítása
Előnyök:
Gyorsan és jelentősen javítja a jövedelmezőséget. Hozzájárul a megtakarítási folyamat során tapasztalt ügyfélélmény javításához. Növeli az ügyfél konverziós és megtartási mutatókat.
customer acqusition
Operáció
Folyamat automatizálás az értékpapír elszámolásnál
Folyamat automatizálás az értékpapír elszámolásnál
Előnyök:
Csökkenti a költségeket a felesleges manuális folyamatok kiváltásával. Enyhíti a munkaterhelést, több időt biztosítva a produktív feladatokra. Érezhető javulást biztosít az ügyfél kiszolgálásban.
process automatization
Papírmentes folyamatok kialakítása
Papírmentes folyamatok kialakítása
Előnyök:
Egyszerűbb és gyorsabb folyamatokat biztosít. Környezettudatosabb működést teremt. Könnyebb kommunikációt tesz lehetővé.
paperless
Belső kommunikáció automatizálása
Belső kommunikáció automatizálása
Előnyök:
Csökkenti az emailen és telefonon keresztüli kommunikációt. Könnyíti a folyamatok nyomon követését és csökkenti az operációs kockázatot. Csökkenti a hibázási lehetőségeket és félreértéseket.
internal_communication
Technológia
Digitális csatornák
Digitális csatornák
Előnyök:
Fiatal megtakarítói réteg megszólítása modern technológiával. Csökkenti a felesleges erőforrás felhasználás kockázatát a megfelelő technológia kiválasztásával. Csökkenti a hosszú távon felmerülő fejlesztési költségeket.
blockchain
Személyre szabott befektetési profilozás mesterséges intelligenciával
Személyre szabott befektetési profilozás mesterséges intelligenciával
Előnyök:
Hatékonyan hasznosítja a banki adatvagyont termékajánlások során. Növeli az ügyfél élményt a személyesebb ajánlásokkal. Fejleszti az ügyfél tudatosságot és ügyfél edukációt.
ai robot
SaaS és felhő alapú IT infrastruktúra
SaaS és felhő alapú IT infrastruktúra
Előnyök:
Csökkenti a költségeket a felhő alapú megoldások előnyeinek kihasználásával. Gyorsabb és olcsóbb implementációs projekteket biztosít. Jobban kalkulálható, a teljesítménytől függő IT költségeket biztosít.
saas_cloud
Csapatunk jelentős tapasztalattal rendelkezik a megfelelő projektmódszertan kiválasztásában. Fontos számunkra, hogy minden esetben az ügyféllel közösen azonosított kihíváshoz igazítsuk az alkalmazott módszertanunkat. Szívesen dolgozunk Design Thinking módszertan alkalmazásával és projektjeinket jellemzően a partnerrel közös intenzív munkával, aránylag rövid sprintekben tervezzük.
MUNKAFOLYAMATUNK
Lefedve a teljes értékláncot
objectives
Célok meghatározása

Segítünk azonosítani a meglévő problémákat, definiálni az elérendő üzleti célkitűzéseket, és összehangolni őket a nemzetközi best-practice megoldásokkal és digitalizációs trendekkel. 

lightning bulb
Megoldási javaslat

A közösen feltárt problémákra reflektálva szoros együttműködésben a partnerrel kialakítjuk a megoldási javaslatunkat. Mindig törekszünk arra, hogy az adott problémára párhuzamosan biztosítsunk egy gyorsan és könnyen megvalósítható quick-win megoldást és egy hosszú távú stratégia megvalósítási irányt egyaránt.

implementation
Megvalósítás

Projektjeink nem érnek véget a tervezési fázisban. A megoldási javaslat elfogadását követően segítünk a megoldás megvalósításában, beépítve a Dorsum több évtizedes napi ügyfélkapcsolaton alapuló tapasztalatait. 

Fischer Bálint
Fischer Bálint

A Dorsum Innovációs és a Dorsum Tanácsadási Üzletágának vezetőjeként Bálint kiemelt fókuszterülete a befektetési és vagyonkezelési piac digitális transzformációjának gyorsítása és ebben a Dorsum partnereinek folyamatos támogatása. 

A Dorsumhoz csatlakozását megelőzően, az elmúlt tíz évben több alapkezelőnél, befektetési szolgáltatónál és banknál látott el üzleti vezetői feladatokat. 

Fő szakterületek: tőkepiacok ● értékpapírpiacok ● alkalmazott innováció ● digitális transzformáció ● üzleti tervezés, üzleti stratégia ● go-to-market stratégia 

Bálint Kummer
Kummer Bálint

A Dorsum Értékpapír számlavezető rendszerek termékfejlesztési vezetőjeként az újgenerációs értékpapírszámlavezető rendszereink megalkotásáért, illetve az értékpapír elszámolási területen megjelenő innovatív megoldások beépítéséért felel. 

A Dorsumhoz csatlakozását megelőzően, az elmúlt közel húsz évben számos nagybank és befektetési szolgáltató back-office vezetőjeként dolgozott. 

Fő szakterületek: tőkepiacok ● értékpapírpiacok ● back-office automatizáció ● értékpapír elszámolási folyamatok ● letétkezelési folyamatok ● intézményi ügyfélkiszolgálás 

Péter Sallai
Sallai Péter

A Dorsum technológiai vezetőjeként Péter kiemelt fókusz területe a legújabb technológiák felkutatása és kiválasztása, ezeknek a meglévő banki architectúrával való összehangolása, valamint az innovatív digitális csatornák adta lehetőségek kiaknázása, hogy ezeken keresztül üzleti értéket teremtsen partnereink számára.

Munkája során a Dorsum teljes, back-to-front szoftver családjának fejlesztéséért felel, hogy a tőkepiac minden érintett területe számára a legfejlettebb digitális technológiát biztosíthassuk.

Fő szakterületek: digitális transzformáció ● digitális csatornák ● cloud technológiák ● IT stratégia

György Somogyi
Somogyi György

György a Dorsum Innovációs és Tanácsadási üzletágának szenior szakértőjeként számos tanácsadási projektet vezetett folyamat optimalizáció, digitalizáció és stratégia alkotás témakörben egyaránt.

7 éves menedzsment tanácsadói múlttal a háta mögött olyan különböző ügyfél problémák megoldásában szerzett tapasztalatokat, mint például a nulláról építkező koncepció alkotás vagy implementációs projektek felügyelete és működő megoldások szállítása.

Fő szakterületek: folyamat optimalizáció és automatizáció ● innovációs stratégia ● üzleti tervezés és stratégia ● digitális transzformáció

SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI?

Írjon nekünk üzenetet, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.