Wealth Management a Felhőben – A legfontosabb tanulságok első SaaS termékünk kapcsán

dorsum industrial revolution by covid blog

Click for the English version.

1. rész: A negyedik ipari forradalom a COVID-19 válság mellékhatásaként

Nem sokan gondolták volna, hogy a negyedik ipari forradalmat, amely majd digitális átalakulást eredményez az összes iparágban, a mezőgazdaságtól a bankokig, egy mikroszkóp alatt is alig látható vírus váltja majd ki. Hajlamosak vagyunk a nagy változásokat naivan összekötni technológiai jellegű forradalmakkal, amit például a mesterséges intelligencia, a megfizethető internet-of-things tárgyak vagy a gépi tanulás indíthat el, korunk nagy újítóinak, Edisonjainak és Steve Jobsainak hatására. De amennyire a legújabb technológiák kínálati oldala változást idézhet elő, ugyanúgy a keresleti oldal is képes erre, mint ahogyan azt a jelenlegi COVID-19 válságban is láthattuk.

Néhány nap alatt egész iparágak költöztek az online térbe a világ minden tájáról, ez a változás pedig minden bizonnyal bekerül a történelemkönyvekbe, mint az otthoni munkavégzés tömeges elterjedésének kezdő pontja. Még mindig csak a krízis közepén vagyunk, de a napjainkban világszerte több millió vállalat által hozott döntések képesek felszámolni azokat a képzeteket, amelyek több tucat, sőt több száz éve vannak velünk, mint például az iroda, mint elsődleges munkahelyszín, a heti 5 napon napi 9–17 óra közötti munkavégzés, vagy a Tokiótól San Fransisco-ig, a városokban magasódó irodakomplexumok bevett gyakorlata.

Ez egy teljeskörű forradalom, mivel gyakorlatilag minden iparágat és szakmát érint. Egy rokonom, aki fogorvos és Anglia keleti partján él, sikeresen az online térbe költöztette praxisát. Noha nem tudja (még) végrehajtani a fizikai kontaktust igénylő eljárásokat online formában, páciensei Skype-on keresztül konzultálhatnak vele, orvosi segítséget és recepteket kaphatnak, amelyek elengedhetetlenek az egészségükhöz. Természetesen bizonyos iparágak még nem állnak készen arra, hogy teljesen online működjenek, és talán soha nem is fognak. Ugyanakkor számos olyan iparágban, ahol 2020 előtt elképzelhetetlen volt, hogy a munkát online elvégezhessék, sikeresen átálltak a munkavállalók egy részben vagy teljesen távmunkás működési modellre. A Global Workplace Analytics becslései szerint az amerikai munkaerő 56% -a olyan munkát végez, amely kompatibilis (legalábbis részben) a távmunkára, de csak 3,6% dolgozik otthon félidőben vagy annál nagyobb arányban. Ez arra a következtetésre vezet, hogy a COVID-válság következtében a munkaerő 25-30% -a heti több napot is otthonról fog dolgozni 2021 végére.

A pénzügyi szektor szinte teljes egészében átállt otthoni munkavégzésre heteken belül, még a háttérirodai és az ügyfélszolgálati funkciókat is távolról látták el. Azoknak a menedzsereknek sem volt más választásuk, akiknek komoly ellenérzésük volt azzal kapcsolatban, hogy a csapatuk 100% -ban az irodától távolról dolgozzon, mint hogy végre engedélyezzék az otthoni munkavégzést. És nagyrészt működött! A gazdaság nem omlott össze egyik napról a másikra azokban az országokban sem, ahol a lakosság többsége csak azért hagyta el házát, hogy alapvető dolgokat vásároljon és egészségügyi sétákat tegyen a környéken.

S bár ez a változás nem olyan súlyos, mint az 1930-as évek nagy gazdasági válsága, a helyzet bizonytalansága lelassította és még mindig lelassítja a vállalati döntéshozatalt. Évek óta az ütemterven szereplő projekteket halasztottak el, a vállalatok irányításának középpontjában a működés fenntartásához szükséges azonnali intézkedések kerültek, és így azok a témák, amelyek „békeidőben” a hosszú távú fejlődés zálogai voltak, mind lényegtelenné váltak. Mégis, egyes vállalatok ezeket a változásokat lehetőségnek tekintik: az Amazon részvényeinek árfolyama minden idők legmagasabb szintjén van, az élelmiszer-szállító alkalmazások alig tudnak megbirkózni a kereslettel, sőt néhány mezőgazdasági kistermelő is megváltoztatta szokásos értékesítési csatornáit, és közvetlenül a végfelhasználókat kezdte el kiszolgálni. A most végrehajtott változások némelyike ​​velünk marad, és megköveteli, hogy minden döntéshozó mélyen átgondolja üzleti tevékenységét és alkalmazkodjon az újonnan kialakult elvárásokhoz.

Mi, a Dorsumnál, pontosan ezt tettük. Mint olyan vállalat, amely az elmúlt 25 évben ügyfelei üzleti folyamatainak digitalizációjával foglalkozott, viszonylag könnyű dolgunk volt. Ez a fajta megújulás vállalati DNS-ünk részét képezi. De ennek ellenére el kellett gondolkodnunk és ki kellett találnunk az új irányokat azért, hogy kiszolgálhassuk ügyfeleinket ebben a változó környezetben, melyben a privátbanki ügyfelek már nem komfortosak a tanácsadójukkal személyesen találkozni, ahol életkortól függetlenül mindenki okostelefonos alkalmazásokat használ a napi ügyeinek intézésére, és ahol a vállalatok általában ódzkodnak attól, hogy előre fektessenek be a digitális megoldásokba. Ebben az időszakban még jobban odafigyeltünk iparágunk minden mozzanatára, sorra vettük az új ügyféligényeket, és találtunk egy új megoldást a követelmények kielégítésére.

Úgy láttuk, hogy az IT-projektekkel kapcsolatos döntéshozatal jelentősen lelassult ügyfeleinknél, akik inkább befelé fordultak, hogy a krízisre adott választ kidolgozzák. A pénzintézetek minden eddiginél jobban vágytak olyan digitális megoldásokra, amelyekkel a fiókhálózat helyett az online térbe tudják ügyfeleiket terelni, és ezen megoldásokra nagyon gyorsan lett volna szükségük. Ez a tényező a jelenlegi válsággal járó pénzügyi bizonytalansággal párosulva egyes piaci szereplőket arra késztetett, hogy a rövid távú jövedelmezőségi célok elérése érdekében az ügyfelek elégedettségének javítását célzó átfogó IT projekteket elhalasszák. Ez a jelenség arra késztetett bennünket, hogy elgondolkodjunk azon, mit tehetünk annak érdekében, hogy egy olyan digitális megoldást nyújthassunk ügyfeleinknek, amely segíthet nekik működésük egy részének az online térbe való mozgatásában és javíthatja az ügyfelek elégedettségét anélkül, hogy sok időt és magas költségvetést venne igénybe. Át kellett gondolnunk, hogyan folytatjuk az üzleti tevékenységünket, eés ez elvezetett minket a megoldáshoz.

Csatlakozzon hozzánk és kövesse kulisszatitkokkal és ügyfélinterjúkkal kiegészített blogbejegyzés sorozatunkat, amiben végigvezetjük Önt azon a folyamaton, ahogy összeállítottunk egy új, COVID-kompatibilis szoftverterméket és üzleti modellt mindössze 2 hónap alatt.

Kattintson ide és próbálja ki elkészült termékünket vagy töltse ki a lenti űrlapot, hogy élő bemutatót kérjen!

  • A Dorsum az Ön adatait felhasználva e-mailen lép kapcsolatba Önnel termékeink és aktuális híreink kapcsán. Természetesen bármikor leiratkozhat.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Forrás: www.globalworkplaceanalytics.com/work-at-home-after-covid-19-our-forecast

 

 

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

20 years of experience ikon
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
Experienced project team ikon
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
Continuous product innovation ikon
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
Long term support ikon
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.