Fintech piaci körkép 2. rész – A top 10 cég 2020-ban

dorsum fintech blog

Click for the English version.

Ahogy legutóbb ígértük, blogunkban ezúttal a Fintech piac leginnovatívabb vállalatait és szolgáltatóit vizsgáljuk meg. Az innovativitás nehezen mérhető jellemző, ezért mutatóként a Forbes Fintech 50 kutatását fogjuk használni, amely a top 50 vállalatot az elnyert befektetések és finanszírozások alapján azonosította be. Mi most ebből az 50-ből a top 10 társaságra koncentrálunk. Az így létrejött lista azért jó mérce, mert demonstrálja a befektetők innovatív ötletekbe és üzleti modellekbe vetett bizalmát.

A 10 legkiemelkedőbb Fintech vállalkozás a 2020-as finanszírozások alapján:

Stripe Fizetési megoldások  1000 M $ San Francisco, Kalifornia

Credit Karma

Személyes pénzügyek  869 M $ San Francisco, Kalifornia
Chime Személyes pénzügyek  805 M $ San Francisco, Kalifornia
Affirm Személyes pénzügyek  800 M $ San Francisco, Kalifornia
TransferWise Fizetési megoldások  689 M $ London, Anglia
Root Insurance Biztosítás  528 M $ Columbus, Ohio
Coinbase Blockchain és Bitcoin  525 M $ San Francisco, Kalifornia
Toast Fizetési megoldások  498 M $ Boston, Massachusetts
Kabbage B2B finanszírozás  489 M $ Atlanta, Georgia
Lemonade Biztosítás  480 M $

New York, New York

Lássuk ezeket a vállalatokat részletesebben is.

Stripe

Ez a platform az online fizetések befogadását teszi lehetővé a vállalkozások számára. Az ügyfelei között a kis weboldalaktól kezdve egészen az Amazonig és a Facebookig találunk vállalatokat. A Stripe olyan API-kat biztosít, amelyeket a webfejlesztők felhasználhatnak a fizetésfeldolgozó weboldalakba és mobil alkalmazásokba integrálva. 2018. áprilisában a cég kiadta a “Radar” névre keresztelt, visszaélések elleni eszközét, amely megakadályozza a csaló ügyleteket. Emellett 2018-ban a vállalat kibővítette szolgáltatásait és számla kiállító terméket is létrehozott online vállalkozások számára. A szolgáltatás a Stripe platformon működik, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy kezeljék az előfizetések havonta ismétlődő bevételeit és a számlázást. 2019-ben a Stripe egy új vállalati hitelkártyát, valamint a kisvállalkozók számára hiteleszközöket indított el, amelyek automatikusan visszafizetésre kerülnek a hitelfelvevők részére kifizetett vásárlások összegéből.

Credit Karma

A Credit Karma legjobban ingyenes hitel- és pénzgazdálkodási platformként vált ismertté, de a szolgáltatásai között szerepel az ingyenes adó-előkészítés, az ingatlan-adatbázisok nyomonkövetése, valamint a hitel kimutatási hibák azonosításának és rendezésének eszköze. A Credit Karma bevételei azokból a sikeres hitelkártya, személyi-, lakás- és autókölcsön vagy autóbiztosítás ügyletekből jönnek, amiket a felhasználók rajtuk keresztül kötnek meg. A Credit Karma adózás segítő eszközöket, kölcsönöket, hitelkártyákat, személyigazolvány-lopás elleni védelmet és hiteleszközöket is kínál, például a Credit Score Simulator-t, amely szimulálja a lehetséges pénzügyi műveletek hatását a felhasználó hitelképességére, és testreszabott pénzügyi ajánlásokat is tesz az egyes felhasználók hitelprofilja alapján.

Chime

A Chime digitális bank ingyenes számlavezetést nyújt, azzal a kiegészítő lehetőséggel, hogy a vásárlásokat automatikusan felkerekíti, a különbözetet pedig megtakarítási számlákon helyezi el. Ez a digitális bank bankkártyát, díjmentes folyószámlahitelt nyújt 100 dollárig, és két nappal korábbi hozzáférést is biztosít a fizetési csekkhez. Tehát a Chime mint neonbank, a Monzohoz és az N26-hoz hasonlóan az összes digitális banktól elvárható értékkínálattal is rendelkezik: online számlanyitást, ingyenes ATM használatot és díjak nélküli számlavezetést nyújt. Ami pedig egyedülálló, hogy folyó- és megtakarítási számlákat és gyorsabb csekk kifizetést kínál, mint versenytársai.

Affirm

Az Affirm az értékesítési pontokon nyújt finanszírozási megoldást, ami azt jelenti, hogy a szolgáltató akkor jelenik meg, ha valaki vásárolni készül egy online kereskedőtől. Az Affirm finanszírozást nyújt a Walmart, a Wayfair bútorüzlet, a Casper matrac üzlet, az Expedia utazási oldal és több mint 2000 további kereskedő vásárlói számára. A fogyasztóknak az online vásárlás közben azonnali, fix kamatú kölcsönöket kínálnak. Ezek a kölcsönök általában három, hat vagy tizenkét hónapra szólnak díjak nélkül 10–30%-os éves kamatlábbal, a hitelfelvevő hitelképességétől és más adataitól függően. Az Affirm alkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előzetesen már regisztráljanak és hitel kalkulációjukat elvégezzék az esetleges finanszírozási lehetőségek előtt.

TransferWise

A vállalat nemzetközi pénzátutalásokat hajt végre átlagosan mindössze 0,7% -os tranzakciós költséggel, szemben az amerikai bankok 4-5% -ával, országokon belüli pénznemek közötti egyeztetéssel. A társaság több, mint 750 valutát támogat a világ minden tájáról, beleértve GBP, USD, EUR, AUD és CAD valutákat, így több devizában is lehetséges számlát vezetni. A TransferWise a kifizetést nem úgy intézi, hogy a küldő pénzét közvetlenül a címzettnek utalja, mint a SWIFT esetében, hanem először összegzi az összes létrejött tranzakciót és utána történik a kifizetés. Tehát a TransferWise létrehoz különböző valuta alapokat és ezeket használja a helyi banki átutalással történő kifizetésekhez. Így elkerüli a valutaátváltást és a határokon átnyúló transzfereket. Tavaly a TransferWise betéti kártyát is indított, amely díjmentes vásárlást és ATM-használatot tesz lehetővé szerte a világon.

Root Insurance

Ez a személygépjármű biztosító minősíti az ügyfeleket és a tarifáit úgy határozza meg, hogy először figyelemmel kíséri a regisztráló vezetési stílusát egy okostelefon-alkalmazással, amely 200 változót mér (pl. fékezési mód, levezetett kilométerek, stb.). Tehát a Root Insurance megköveteli a járművezetőktől, hogy töltsék le mobilalkalmazásukat, és néhány hétig tesztvezetést végezzenek, miközben az alkalmazás figyelemmel kíséri a vezetési stílust is a háttérben. Ha a sofőr sikeresen teljesíti a vezetési tesztet, a cég kiszámolja a biztosítás összegét, amely részben a tesztvezetés során kiszámított vezetési pontszámon alapul. A szolgáltató azt hirdeti, hogy csak megbízható járművezetőket biztosítanak, hogy alacsonyan tartsák a díjakat. Tavaly a cég házon belüli kártérítési eljárási lehetőségeket is indított, kibővítette a biztosítások palettáját, és lehetővé tette az ügyfelek autójából, lakásából vagy szállodai szobájából ellopott ingóságok fedezését is.

Coinbase

Miután biztonságos és előírásoknak megfelelő kriptovaluta váltóként sikeresen pozícionálta magát, a Coinbase már kriptovaluta-letétkezelői szolgáltatást is kínál intézményeknek, valamint személyes pénztárcát és új valutákat is biztosít, azok számára, akiknek fontos pénzügyeik titkosan tartása. A bróker közvetít Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Tezos és még sok más fiat-valutát (vagy más néven hagyományos valutát) körülbelül 32 országban, valamint bitcoin tárolást és tranzakciót is biztosít 190 országban világszerte.

Toast

A Toast értékesítési pontokon kínál szoftvert főleg éttermek számára, amellyel kezelni tudják a fizetéseket, a foglalásokat, az online megrendeléseket, a bérszámfejtést és a hűségprogramokat. Tehát a Toast egy felhőalapú éttermi szoftvercég. 2019-ben elindította maximum 250 000 dolláros összegű kisvállalkozásokat célzó kölcsöneit is. A Toast-ot több ezer vendéglőben használják az Egyesült Államokban, a kis kávézóktól kezdve egészen az országos vállalkozásokig.

Kabbage

A Kabbage közvetlenül a kisvállalkozások és a fogyasztók számára nyújt finanszírozást egy automatizált rendszeren keresztül, amely pár perc alatt akár 250 000 dolláros kölcsönt is jóváhagyhat. A társaság számos tényező alapján automatizálja a finanszírozási döntéseket, ideértve az üzleti volument, a vállalkozás korát, a tranzakciók mennyiségét, a közösségi média tevékenységét és a hitelképességét. A Kabbage 2015. májusában vezette be a Kabbage kártyát, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy fizethessenek az árucikkekért az értékesítés helyén, a Kabbage-számlához kötött kártyával. 2019. októberében pedig elindult a Kabbage Payments fizetés-feldolgozó eszköz, amely segíti a kisvállalkozásokat a számlák és a követelések kezelésében. Továbbá a szolgáltatónak egy ingyenes, teljesen automatizált eszköze is van a kisvállalkozások számára a cash flow-k kiszámításához és előrejelzéséhez.

Lemonade

A Lemonade egy biztosítás szolgáltató, mely a lakást bérlőknek havonta 5 dollárért, a háztulajdonosoknak pedig havonta 25 dollárért nyújt biztosítást. Mesterséges Intelligencia segítségével 90 másodpercen belül jóváhagyják a fedezetet, és három perc alatt kifizetik a követeléseket. Céljuk a felesleges követelések elhárítása azáltal, hogy a többletek, a jogos követelések, költségek és a rögzített díjak után fennmaradó összegek adományozására ösztönzik ügyfeleiket. A Lemonade biztosítási szabályokat hoz létre és chatbotok segítségével kezeli az igényeket asztali és mobil alkalmazásokon keresztül. Üzleti modellje szerint a jegyzési nyereséget az ügyfelek által választott nonprofit szervezeteknek adják. Jelenleg 26 államban, Washington DC-ben és Németországban van jelent a Lemonade, de az Egyesült Államokban és Európában terjeszkedik a vállalat.

Jelenleg tehát a fent bemutatott vállalatok foglalják el a vezető szerepet a Fintech szolgáltatók piacán. De minden nap újabb és újabb cégek jelennek meg és kínálnak eddig ismeretlen megoldásokat a pénzügyek intézésére. Sőt ezek a vállalatok egyre innovatívabb üzleti modellekkel rendelkeznek, felhasználóközpontú szolgáltatásokat kínálnak, és jól kidolgozott alkalmazásokkal rendelkeznek, amelyek mind nagyon fontos elemei az ügyfelekért vívott harcnak. A Dorsum éppen ezért abban segít a tradicionális szolgáltatóknak, hogy a Fintech vállalatokkal versenyképes stratégiát tudjanak megvalósítani. Kérje üzleti tanácsadó csapatunk útmutatását, és tegye meg az első lépést még ma!

Forrás:

www.forbes.com

Az említett vállalatok honlapjai.

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

20 years of experience ikon
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
Experienced project team ikon
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
Continuous product innovation ikon
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
Long term support ikon
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.