A Dorsum Business Consulting üzletága

dorsum consulting

Bepillantás az új üzletágunk létrehozásába

Click for the English version.

Mi, a Dorsum befektetési szoftver szolgáltató, már 25 éve dolgozunk a vagyonkezelési szektorban. Munkatársaink napi kapcsolatban állnak több mint 80 pénzügyi intézménnyel. Az évek során a piac legjelentősebb bankjaival és pénzügyi szolgáltatóival vittünk sikerre projekteket, ám az utóbbi években érdekes változásra lettünk figyelmesek: szerződött partnereink már nemcsak azt várják el, hogy a megrendelt technológiát időre leszállítsuk, hanem azt is igénylik, hogy részt vegyünk a projekt üzleti specifikációs szakaszában. Ahogy a projektek száma nőtt, azt tapasztaltuk, hogy a közös munka során megszerzett szakértelmünk ugyanolyan értékes lett, mint a befektetési szoftverünk technológiai implementálása.

A 20. évfordulónkra ez a hozzáadott érték a Dorsum megkülönböztető jellemzőjévé vált a piacon: pénzügyi szoftvermegoldásokat és üzleti logikát is szállítunk a vagyonkezelési szereplőknek. Igazán ekkor ismertük fel, hogy a Dorsum évek óta kínál már tanácsadói szolgáltatásokat, csak nem hivatalos formában. Ez az időszak egybeesett a vállalat nemzetközi terjeszkedésével és az Innovációs Központunk indulásával is, így még fontosabbá vált, hogy üzleti elemző és innovációs szakemberekkel bővüljön a csapatunk, tovább erősítve a tanácsadói képességeinket. A csapat munkatársai – mind megrendelői, mind beszállítói oldalról – több évtizedes tapasztalattal és tudással rendelkeztek, így a cég készen állt arra, hogy tudatosan elkezdhesse építeni a tanácsadói üzletágat.

2018-tól kezdve ez az innovációs csapat egyre inkább bekapcsolódott az implementációs projektek előtervezési és üzleti specifikációs szakaszaiba, hogy mélyebb megértést biztosítsanak a projektcélok, a teljesítménymutatók és a követelmények meghatározása során. Örömmel tapasztaltuk, hogy hitelességünknek köszönhetően partnereink gyakran hívtak segítségül, például projektjavaslatok menedzsment szintű támogatásában és elfogadtatásában. Ráadásul a Dorsum gyakornoki programján is számos előadást tartottak szakértőink a pénzügyi piaci trendekről, kihívásokról és megoldásokról. Nem meglepő hát, hogy a Dorsum meghívást kapott, hogy előadást tartson rangos nemzetközi rendezvényeken, mint például a Money 20/20, az IMPACT CEE és a Finovate, vagy olyan hazai konferenciákon, mint az IWS Portfolio. Szakembereinket arra is felkérték, hogy tartsanak előadásokat különféle egyetemeken, sőt, 2020 őszi félévére egy teljes WealthTech tanfolyamot állítsanak össze a Corvinus Egyetem számára.

Örömmel láttuk ezeket a kezdeti sikereket, ami csak tovább inspirált bennünket. Elkezdtünk innovációs workshopok keretében különböző témákat népszerűsíteni, mint például a hibrid-tanácsadói modelleket, a PSD2 lehetőségeket, a mesterséges intelligenciát vagy a „gamifikált” oktatást. Ezen műhelyek termékeny talajnak bizonyultak a hosszú távú partnerkapcsolatok kialakításában, mivel sokan a szakértői véleményünk kikérését követően szívesen folytatták velünk a munkát tényleges szoftver-implementációs projektekben.

Bár a tanácsadói üzletág elindítása ekkor még messze volt, tavaly nyáron egy szoftverprojekttel kapcsolatban komoly előzetes tárgyalásokat folytattunk egy biztosító céggel, ahol a hangsúly az iparág jelenlegi helyzetén és az általunk megfogalmazott várható változásokon volt. A hetekig tartó eszmecsere után a szolgáltató hivatalos tanácsadói pályázatot hirdetett meg a témában, melyet nagy örömünkre mi nyertünk meg, megelőzve ezzel a hagyományos tanácsadó cégeket. Ekkor már tudtuk, hogy a helyes úton haladunk. Az alábbiak szerint nyilatkozott partnerünk a záró prezentáció után:

A Dorsum megtakarítási és vagyonkezelési piacon szerzett szerteágazó, naprakész és gyakorlati tudása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a problémánk valós átlátását és a megoldási javaslat kidolgozását követően a megvalósításra tudjunk fókuszálni. Ritka, hogy egy partnerünk ilyen mélységű rálátással rendelkezik üzleti, technológiai, jogi és digitalizációhoz kapcsolódó kérdésekre is. Öröm volt a közös munka.”

És ahogy az első sikeres projekt befejeződött, csapatunk megkapta a következő feladatát, ahol is egy nagy magánbanki szereplőnek segített privátbanki üzletágának digitalizálásában. Mindez anélkül, hogy hivatalosan kezdeményeztük volna a tanácsadói szolgáltatásaink elindítását.

A fentieket figyelembe véve magabiztosan jelenthetjük be, hogy a Dorsum tanácsadói üzletág 2020 májusától hivatalosan is elérhető az üzleti szereplők számára.

Csapatunkat belső erőforrásból kibővítettük a Backoffice üzletágunk szakértőivel, valamint a UX részlegünk legjobbjaival. Sőt, a jelenlegi gazdasági helyzetben nem leépítéséken gondolkodunk, hanem még egy külső senior tehetséggel is növeltük csapatunk szakértelmét, hogy minél jobban kiszolgálhassuk a piaci keresletet.

A globális járvány sem lassíthat le bennünket. Éppen ellenkezőleg: úgy tűnik, a jelenlegi helyzetben a pénzügyi szereplőknek még nagyobb szükségük van a tudásunkra a digitalizációval, a távoli elérésű szolgáltatásokkal és az innovációkkal kapcsolatban, mint ezelőtt bármikor, hogy alkalmazkodhassanak a változó igényekhez a vagyonkezelő iparágban.

Részletesebb betekintésért, tanulmányokért és információkért:

button_hu

Megmutatjuk, mivel kínálunk Önnek többet, mint egy általános menedzsment tanácsadó cég.

Lépjen kapcsolatba csapatunkkal, hogy együtt legyőzzük a kihívásokat!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WHY CHOOSE DORSUM

OUR CORE COMPETENCIES

20 years of experience ikon
20 YEARS OF EXPERIENCE
The company was established in 1996 and since that it has grown from a few employees into an organization with a staff of 300 for delivering integrated investments IT solutions.
Experienced project team ikon
EXPERIENCED PROJECT TEAM
We have an experienced project team, with team members working at Dorsum almost since the beginning, gaining a lot of experience in multinational and broad projects.
Continuous product innovation ikon
CONTINUOUS PRODUCT INNOVATION
We are delivering solutions based on the trends we monitor and on the knowledge we gathered over the decades. We listen to our customers to create innovative solutions.
Long term support ikon
LONG TERM SUPPORT AND PARTNERSHIP
We support our clients by offering them unique cooperation throughout the lifecycle of the products, managing expectations in terms of functionality, time and budget.

WOULD YOU LIKE TO LEARN MORE?

Simply write us a message and we will be in contact with you soon!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.